Üks eriline kodu vanalinnas

Jalutan mööda Tallinna vanalinna käänulisi ning kitsaid munakivitänavaid, piilun salaja akendest sisse ja üritan ette kujutada neid huvitavaid ruume ja kodusid, mis nende keskaegsete seinte taga peidus on. Ilmselgelt on nad kõik eraldi väga unikaalsed, erilised ja kordumatud. Ainus soov, et nende peremehed neid oskaksid hinnata ning hoida ja erilise väärikusega neisse suhtuksid. 
Mul oli tõeline au ning ühtaegu ka kerge aukartus osaleda ühe Toompea pärli  kujundamisel. Selle kodu elanikud on ühed neist, kes kunagi 90ndatel võtsid vaevaks räämas ruumid korda teha ja oma kodu sinna luua. Mul oli siiras hea meel näha seda hoolt ja armastust, mida nende väärikate seinte vahele oli seatud. 
Alustasime alumise korruse akendest, mis nii nagu ka mind, ilmselgelt ka paljusid teisi, pahatahtmatult sisse kutsusid piiluma. Niisiis sättisime kuldsete kremoonidega puitakende vahele õrnad tüllid. 


Järgmisena võtsime ette II korruse magamistoakardinad, mis sõltumata oma stiilist, nii materjalis (voodriga siid) kui värvis, ajale jalgu olid jäänud. Koduomaniku kõige suurem soov oli aga ennekõike vabaneda sellest kobakast kardinakandurist. Lõpptulemus andis ruumis lisaks värskusele juurde ka oluliselt rohkem avarust. Ning kokkuvõttes panevad i-le täpi ikkagi detailid ehk aksessuaarid...

ENNE

PÄRAST

Kardinakanga leidmine oli selle projekti puhul nagu kergemat sorti lotovõit, sest lisaks kardinakangale saime ka voodikattekanga, mis teineteisega ideaalselt sobitusid. Asja märkimisväärne pool on aga see, et mõlemaid kangaid juhtus olema just täpselt meile vajaminev kogus! Olen juba mõnda aega seda meelt, et igal asjal ja juhtumisel on meie elus mingi põhjus. Nii ka siin. Need kangad lihtsalt pidid siia Toompea kodusse jõudma!

ENNE

PÄRAST

Et aga asi võrdne oleks (noh, et kardinad said oma aksessuaarid juba), siis tegime voodikattele lisaks mõned padjad. Taaskord võrratu leid padjanööriga (rääkimata siis nendest kardinatuttidest!).  



Suurimad tänud koduomanikule selle usalduse eest, et sain milleski nii erilises osaleda!

Kommentaarid

Postita kommentaar

Populaarsed postitused