Kardinad seinale või lakke?


Paksud või õhukesed? Heledad või tumedad? Mustriga või mustrita? Siinidel või kardinapuudel? Need on kõige tüüpilisemad küsimused, mis kummitavad iga kodusisustajat, kes vaatab ammulisui otsa oma uue kodu alasti akendele. 
Või millest üldse alustada ning veelgi enam, kui väga Sa ennast nende küsimustega üldse vaevata tahad? Kui ei, siis on alati mõistlik -nüüdsamakohe- mulle helistada või kirjutada:) 
Või siis... loe vähemalt mu tänane postitus lõpuni!

ELUTOA KARDINAD KRISTIINES

Kodu, kuhu mind seekord kutsuti, polnud uhiuus. Küll aga ootusärev uutest muudatustest, mis seal lähiajal plaanis olid. Sooviks oli senine tume tapeet vahetada heleda ja helgema vastu ning külgkardinad tumedamate vastu.
Kui tavapäraselt alustatakse protsessi tapeedist, siis seekord said suunanäitajateks hoopiski kardinad. Ja miks ka mitte? Seniks aga kuni uue tapeedi otsingud alles käivad, püüdsime lahendada olukorra võimalikult universaalselt ehk jätsime mustrid kardinates kõrvale ning keskendusime kangaste värvile ning tekstuurile. Rõõmus taaskohtumine oma vana lemmiku, halli kardinasametiga. Just-just, sametiga, mis teeb hiilgavat come-backi ruumikujunduses! Igal juhul panime ta paari valge võrktülliga ning tulemus sai igati stiilne, mõnus ja hubane! Ning mis peamine, ka turvaline- ühevärviline neutraaltoonis kangas, millele mustrilise tapeedi sobitamine ei tohiks kellelgi otseselt kaela murda.

Ja veel üks oluline nüanss... sellest, kuidas suured tumedad pinnad akna ees ruumi väiksemaks muudavad, olen juba juttu teinud. Seekord aga pööraksin tähelepanu kardinate- ning ruumi kõrgusele. Siinses kodus oli see võrdlemisi madal ehk 2,4m (tavapärane on 2,5m). Eriti aga sügavate ja laiade ning madalate lagedega tubade puhul on oluline ruumi kõrgust väikeste abivahenditega visuaalselt tõsta. Perenaise lahkel loal jagan Sinuga mõned "enne ja pärast" pildid, et mõistaksid, millest räägin.

Niisiis, otsustasime siinid tuua seina pealt otse lakke, et anda ruumile rohkem kõrgust juurde. Raske on hetkel veel ilmselt ette kujutada seda heledat tapeeti seal seinas ning ilmselt tekib nii mõnelgi lugejal/vaatlejal õigustatud küsimus, kas seda üldse vaja on?! :) Aga siiski, olen enam kui kindel, et sellest esimese korruse, pigem hämarast, toast saaks hetkega valgusküllane...

ENNE

PÄRAST

ENNE

PÄRAST

ENNE

PÄRAST

Ja siis see hetk, kui saad eriliselt positiivse ja kiitva tagasiside kodu kõige noorematelt ja ausamatelt elanikelt... Olen südamest rõõmus! Tänan usalduse eest (ning koogi ja tee eest ;) )!

Kommentaarid

Populaarsed postitused