Kevad ja kardinad Kalamajas


See on ju lausa uskumatu millise kiirusega see armas Tallinna linnaosa oma tiibu sirutab ja sulgi kasvatab. Uusi pesasid kasvab pea iga sekundiga. Ja mul on tõeline rõõm, et saan olla nii mõnegi uue kodu loomisprotsessi juures. Seekord rõõmustas mind Valgevase tänav. Päikseküllane hoolikalt kujundatud kodu, mille valgust kardinatega kuidagi varajata tegelikult ei tahakski. Siiski lähtudes kõige praktilisematest ning muidugi ka esteetilisest küljest, me kardinad sinna ette siiski riputasime. Hoolikalt valides ja kaalutledes, muidugi!


KÖÖK-ELUTUBA

Skandinaaviapärased hallid seinad, münditooni kalasabamustriline diivan, paar äkilisemat musta pinda köögis ning mõnusat struktuurset puitu. Huvitavad materjali ja värvikombinatsioonid, mis ajendasid jääda kardinates pigem tagasihoidlikuks, et toetada ruumi kui tervikut. 
Terrassiuksed katsime halli linasenäolise külgkardinaga ning köögipool sai endale samast kangast praktilisemat laadi roomakardinad. 










MAGAMISTUBA

Selle toa puhul saan jagada kõigest pisikest fragmenti, sest kogu tervikut oli pisikeses ruumis raske pildile saada. Idee ise oli aga järgmine: Parema une tagamiseks katsime aknapinna tumesinise rulooga, mille puhul lähtusime ruumis juba olemaolevast tumesinisest seinapinnast. Ruloo ette aga valisime taotluslikult õhulise valge oksaväädilise päevakardina, mis hele-tumeda (tume ruloo + hele päevakardin) kontrastina hästi omavahel mängima hakkas.



LASTETOAD

Jaa, mu lemmikud! Alati! Ning eriti veel siis, kui saan "vabad käed" ja kliendi täieliku usalduse. Olen nendel hetkedel alati südamest liigutatud!
Noh, ja siin on siis mu mõtted, mis julgesin välja käia ja ka teoks teha ning mis kõige tähtsam, toa omanike poolt "suu-ammuli" vastuvõetud! - "Veel rohkem kui ilus ju!!!" :D

Tüdruku toas valitses valge ja valgus. Aktsendiks natuke musta-, kuldset- ja münditooni. Taaskord jäime kangavaliku mõttes veidi "igavaks", küll aga kompenseerisime selle pallipaelaga.




Poisi toas andis inspiratsiooni efektne pilttapeet. Ma tõepoolest armastan neid lahendusi, kus laste maailma kujundamine ei nõua Disney kangelaste olemasolu- naivistlikud kujundid ja neutraalsed toonid aitavad igal lapsel ise jõuda oma fantaasiani. Siiski, kui juba ühel mehisel üheaastasel on oma tuba, siis olgu kardinad ka vastavad! Andsime geomeetriaga tuld ja tulemus sai üliäge! 
Ah, et miks kardinad on nii lühikesed? Aga lastekad ju!;)






Tänase postituse ehk selle kodu kardinate juures jäävad mind kummitama sõnad "Kallis, tead, kodutunne on!" :)

Aitäh usaldamast, armsad inimesed! :)

Kommentaarid

Populaarsed postitused