Kardinavärvid ja -mustrid avarates ruumides


Valides sobivaid kangaid kodudele lähtun alati ennekõike selle interjöörist, värvigammast ja ruumi planeeringust. Kasutades õigeid värve ning parajas koguses mustreid on võimalik teha kogu kodule totaalne muutumine, muutes sellega ühtlasi ka ruumi proportsioone- tõsta toa kõrgust, avardada aknaid jne. Rääkimata veel hubasusest, mis on kindel võlutrikk iga kodu kujundamisel. Kõige ilusa ja hea planeerimisel arvestan kindlasti alati ka klientide erisoovide ja unistustega. 
Põnev avastus sealjuures on aga,  et igal ühel meist on mingisugused mälestused ja kogemused lapsepõlvest seoses mõne kanga tekstuuri, värvi mustriga. Nii heas kui halvas. Juhtub ikka, et mõni väljapakutud kangas tekitab eriliselt sooje mälestusi vanaema juurest või kuidas mõni muster toob esile kummastavaid tundeid kaugest lapsepõlvest. Sarnaselt on aeg ajalt ka meil lõhnatajudega, kas oled täheldanud?

***

Minu viimane mustri- ja värvimöll leidis aset Viimsis, kus iga tuba sai väga julge ja omanäoline. 

ELUTUBA-SÖÖGITUBA-KÖÖK

Imeilus külgkardinakangas, mida ootasime lõputult aga kindel "äratundmise hetk" mustri osas ei jätnud lihtsalt muud varianti. Ning lõpptulemus oli seda igati väärt! 
Lisaks ilusale mustrile andsime toale juurde ka kõrgust. Kardinad venitasime lae alla kõrgusele 310cm. Et muutus eriti märgatav oleks lisan ka mõne "enne" pildi. 






Söögituba ja Köök ei vajanud iseenesest katvat kardinat. Siiski leidsime, et ilusat kangamustrit tasub jagada kogu ruumi ulatuses ehk nii tegime söögitoa osale dekoratiivse külgkardinapaani ja köögiaknale nö "roomakardina imitatsiooni". Ning mõne padja ka diivanile.







MAGAMISTUBA

Kliendi soov oli hoida magamistoas võimalikult rahulikku joont ning jääda kanga toonis pigem neutraalseks. Külgkardinad mahedas helehallis ning üksnes väikeseks aktsendiks geomeeriline roomakardin ja paar dekoratiivpatja.





I LASTETUBA

Oranž geomeetriline kahepoolne kangas andis hea põhjuse kasutada mõlemas kardinapaanis vastupidiseid kangapooli. Nagu olen ilmselt ka varem maininud on see ühtlasi ka hea lihtne viis jaotada liialt suurt aknapinda osadeks, et ei jääks "lavakardina efekti".







II LASTETUBA

Mahe helehalli-kollase 'combo' andis inspiratsiooni jõudmaks just selle kangani. 








Mul oli suur rõõm külastada seda toredat perekonda päris mitu korda ning lisaks tutvuda oma esimese pisikese fan-clubiga. Jäite mulle südamesse, armsad! Ning muidugi suured tänud usaldamast! :)

Kommentaarid

Populaarsed postitused