Eriliste kodude erilahendused


Pealt näha tundub ju kõik jube lihtne- voodilinamõõtu kangas, käärid ja niit. Jalg 'gaasipedaalil' annab õmblusmasinale kuuma. Lõpptulemusena langeb imeline draperii voolava joana laest otse põrandani. 

Kui nüüd päris ausalt kõik ära rääkida, siis algab asi ikkagi sellest, et vaatad esmajoones oma akendele sügavalt silma ja lood kontakti kogu ülejäänud ruumi, kui tervikuga. Tekib hulgem küsimusi, millele ka oma varasemates postitustes tähelepanu olen suunanud: kuhu kinnitada kardinapuu/siin- seinale või lakke? Kui palju akendega külgnevatest seintest peaks olema kardinatega kaetud? Ühekordsed või kahekordsed kardinad? Põrandale või põrandani? Mida teha hobusemõõtu radikaga akna ees? Ja üleüldse, millised värvid ja mustrid need just minu kodule kõige paremini passiks? Ja juba tundubki, et küsimusi on rohkem kui vastuseid? 

Kardinate planeerimine lähtuvalt igast kodust ning sealsete elanike visuaalsetest ja praktilistest soovidest, on kui võrrandi lahendamine. Tuleb ette igasuguseid aknaid, erikujulisi ruume ning ootamatuid soove. Kardinavõlur ma küll pole aga usun, et igale probleemile on lahendus. 


NOBLESSNER

Elutuba

Ilmselt kõige erilisema kujuga aknad, millega senini kokku olen puutunud. Justkui ühest suust mõistsime kliendiga, et need aknad vajavad esile toomist, mitte kinni katmist- kardinate kolmene jaotus seinaosadel just seda teebki. Praktilisest vajadusest lähtuvalt otsustasime külgkardinate kasuks, et õhtusel ajal privaatsust tagada ning soe hubasus luua. 
Jätsime võimaluse säramiseks roosade patjadega mererohelisel sametdiivanil ning jäime kardinakanga toonivalikul pigem neutraalseks. Väikese nüansina siiski kalasabamuster.





Magamistuba

Kuna akendel olid olemas juba pimendavad voldikkardinad, siis tekstiilkardinaid oli magamistuppa vaja üksnes hubasuse loomiseks. Hele ja unelev linasesegune päevakardin.




TONDI

On aukartust äratav siseneda koju, mille omanikud üsna teadlikud oma sisekujunduslikes valikutes ja soovides ning ometi soovivad minu nõu parimaks kardinalahenduseks. 
Ilmselt on nii mõnigi teist minult varemgi kuulnud justkui iseenda antireklaami: "Milleks sulle kardinad? Vaata, milline vaade sul on!" Nii ka siinpuhul. Külgkardinad taaskord üksnes praktilisest vajadusest õhtuse privaatsuse järele ning, et anda päeval võimalus sellele niigi vähesele valgusele. Ning muidugi hubasus!
Lisaks toon eraldi välja ka köögiakna lahenduse. Olen alati seda meelt, et kui ühes ruumis on palju aknaid ning on soov vähemalt üht neist kardinatega katta, siis võiks lahendusse kaasata ka kõik ülejäänud. Iseasi, kas aken vajab just 100%-list katmist. Oluline on ruum, kui tervik! 
Niisiis, see kitsas köögiaken- praktilisest küljest ta katmist ju ei vajanudki aga harmoonilise terviklikkuse mõttes lisasime selle ühele küljele dekoratiivse (fikseeritud) kardinapaani. 
Ning nagu ikka, kinnitasime siinid lakke, et rõhutada veelgi enam ruumi sihvakat kõrgust. 
Ruumi hall-valge-sinine kombo meelitas minu silmis ruumi veel magusa kollase. Õnneks olid sealsed elanikud julged kaasa tulema minu soovitustega ja rahul tehtud valikuga :)






Aitäh usaldamast! 


Kommentaarid

Populaarsed postitused