Valides värve kodule ja kardinatele


See ilus hetk kui taevas kohtuvad päike ja vihm. Teisipäeva õhtul haaras kirev vikerkaar taeva oma embusse. Vähemalt siin, Tallinnas. Sügavselge valgusriba spektrivärvides.
Kui üks vikerkaar saab olla nii perfektses värviharmoonias kogu ümbritsevaga, siis kuidas saavutada sarnane tasakaal oma kodus? 



Alustuseks üks samm korraga. Püüa avastada oma lemmikvärvid ja ma ei mõtle siin juures lihtsalt punast, sinist või kollast aga just tonaalsusi (hele-tumedusastmed, erksus)! Vaatle loodust, vaatle ümbritsevat. Leia see kõige-kõigem toon, mis sind kõnetab ja sinus heaolutunde loob. Märka ka, kas sind paelub üksnes konkreetne toon või hoopis kombinatsioon erinevatest toonidest? Kui see ülesanne pelgalt ümbritseva vaatlusena liialt keeruline tundub, võta abiks näiteks vanad ajakirjad. Lõika sealt välja värvikilde ja hakka nendega mängima, neid üksteisega sobitades. See on üks võimalus leida tuumikvärvid oma pesale. 
Samas, nii nagu heade ja ilusate asjadega ikka, ei saa ka lemmikvärvidega liiale minna. Miks? No näiteks on üsna suur tõenäosus neist sama kiirelt ka tüdineda, teiseks võivad hoolsalt valitud värvikillud suurtes pindades mõjuda pigem värvivalanguna ning mitte enam nii väga aktsendina. Seega alusta pigem tagasihoidlikumalt- juurde saad alati lisada, kui tunne tekib :)
Üks ülioluline aspekt, mida värvide puhul kindlasti jälgida on nende hele-tumedusastmed. Kõrvutades erinevaid värve samades tooniastmetes on üsna suur tõenäosus neid ideaalselt omavahel sobituma panna. Igale julgemale toonile leia kõrvale kindlasti ka paar neutraaltooni (valge, kreemikas, beež, hall). Jälgi, kas tegemist on külmade või soojade toonidega ning kombineeri kogu värviansambel lähutvalt ühest neist. 

Julged värvid nõuavad julgeid inimesi. Siit üks julgemat sorti kodulugu...

ELUTUBA

Päikseline tuba kollase kütkeis. Naturaalvalge päevakardin ning aktsendina dekoratiivpaanid kollasest valgeõielisest kangast. Neutraaltoonis seinad ning hele parkett viivad magusa kollase rahulikku harmooniasse kogu ruumiga. 






KÜLALISTETUBA

Eesmärk oli leida piisavalt pilkupüüdev erilise mustri ja värviga kangas roomakardinaks. 
Pehmust andsime juurde valgete säbruliste päevakardinatega.





LASTE MAGAMISTUBA

Sain märksõnaks - unetuba. Tähed, kuu, öösina. 
Vahel juhtub nii, et loon omale peas ettekujutuse ideaalsest kangast aga reaalsuses, seda tegelikult ei leiagi. Ja siis satun lõksu, kus ükski teine kangas enam kuidagi ei kõneta. Kindlasti ei soovita seda kodus järgi proovida! :D 
Nii siis ka seekord. Aga õnneks aitas mind välja minu enda puhas loovus.
Leidsin tumesinise pimenduskanga, mille peale tikkisin kollasest vildist erikujulised tähekesed ning allserva pom-pom paela. Hubasust lisasime valgetäpilise päevakardinaga.





MÄNGUTUBA

Hetkel veel küll ilma suurema sisustuseta aga arvestades lastetoa niigi kirevat mänguelu, siis lähenesime teemald esialgu veel rahulikult. 
Värviliste pallidega naturaalvalge päevakardin. 




VANNITUBA

Tõenäoliselt üks mu lemmikutest! Palmidega kangas muudab steriilvalge vannitoa mõnusaks spaks, kuhu võikski end vanni unelema unustada...






MAGAMISTUBA

Need kütkestavad sinised seinad andsid nii palju inspiratsiooni, et olime kõikvõimalikest kangavariantidest pidevas segaduses. Lõpuks jätsime sõelale imearmsa valge tikandiga helehalli kanga roomakardinaks ning aktsendiks roosaõielise kanga päevakardinaks.






Aitäh usaldamast! :)



Kommentaarid

Populaarsed postitused