Lastetubade kardinad Peetris


Mõtle tagasi end oma lapsepõlve. Millal see juhtus kui Sinu emotsionaalsele värvilisele fantaasiamaailmale joonistusid kohmakad ranged raamid? Kui kõik väline hakkas dikteerima Sinu sisemist ja korraga Sa enam ei teadnud, mis on ümbritseva poolt "õigeks-ilusaks-heaks" määratletud ja mis mitte? 
Olen viimasel ajal tihti oma peas rännanud tagasi pisikese Pille-Riini aega, kus igavusel polnud kohta ning fantaasial piire. Loogika oli üksnes ilusate mõtete jada. 
Kas oled mõelnud kui raske oleks maailmal toimida ilma lasteta? Ilma nende siiruse ja vabade mõteteta? Kuivõrd palju nad meid tegelikult inspireerivad ja aitavad "tulla tagasi maa peale" meie igapäevastes "raamilistes" toimingutes. Olen uhke ja õnnelik oma 5-aastase maailmaavastaja üle, kes mulle seda kõike iga päev aitab meelde tuletada ning säilitada eneses see kübeke lapsemeelsust :)

***

Lubage esitleda- tervelt kolme toa jagu värve, rõõmu ja fantaasiat! Projekt, mida olen enese teadmata juba ammu oodanud ja planeerinud. Mitte küll nii detailselt aga no põhimõtteliselt ju! :D
Mind ootas ees kolme lastetoa kardinate kujundamine. Ja kõik korraga, ühe katuse all! Nendel lastel on täiesti pööraselt oma vanematega vedanud- olles toeks ja innustajaks oma unistustel ning soovidel!
Kutid vanuses 5 ja 11 ning pisipiiga 3. Kohtuda õnnestus mul kahjuks küll ainult kõige vanemaga neist ja seda ka alles siis kui kardinatega juba kohale jõudsin. 
Alustuseks sain muidugi peotäie mõtteid ja värvieelistusi, millest, poode kammides, kinni haarata. Siiski oli kogu protsess algusest peale laste kontrolli all ja kõik ideed ning kangad vaadeldi ühiselt enne suurt otsust koos üle. Nii saime me koos laste emaga päris mitmel korral fantaasiaveskid sajaga käima tõmmata ja kangapoed pahupidi tuuseldada. Ideid meil jagus ning tiimitöö sujus. Sõelale jäid vaieldamatult parimad!

KOLMEKAS

Märksõnad: roosa, pastelltoonid, kassid, liblikad.

Selle toaga läks valikute osas kõige kiiremini. Kõik ideed, mis ette said kantud, said pika joovastava JAH'i. Ehk valesid valikuid polnud lihtsalt olemas! 
Siiski fauna jäi seekord pildist välja ning võtsime luubi alla floora. Tuba täis illusoorset magusat roosilõhna mannavahuse võrktülliga. Aktsendiks roosa pallipaelaga dekoreeritud kardinate paelkinnised ja messingust kardinapuud.







VIIEKAS

Märksõnad: värvid, legod, geomeetria.

Kõik need märksõnad oma erinevates vormides olid meil sõelal. Ometigi püüdis poes pilku üks eriliselt tore naivistlik kalakangas, mis toaomanikule ka hästi sümpatiseeris. 
Tundes peaaegu peast kogu Tallinna kangapoodide nomenklatuuri, visualiseerisin sellele juurde kalavõrku meenutava suureruudulise võrktülli. Ei mingeid õmblusi. Vinjetiks üksnes köis. Ja nagu tõeline rätsep kunagi, said kardinad õigesse mõõtu alles koha peal akna ees lõigates... 
Üks mu lemmik töid läbi aegade, päris kindlasti!









TIINEKAS

Märksõnad: Loomad, roheline! ROHELINE!

Selles toas on kapid rohelist värvi ja sinna juurde sarnases tonaalsuses rohelist kangast leida on paras pähkel. Lisaks roheline rohelise ja rohelisega... hmmm... 
Siin läks käiku kohe kindlasti kõige rohkem valikuvariante ja saime ka kõige rohkem tagasilööke. Roheline oli kompromissitu ja halastamatu. Siiski saime talle mahendavaks kaaslaseks suurema tüki kosmost. Vägev puuvillane print-kangas ning sinna juurde must võrktüll. Piisavalt pöörane ja julge!









Olen tõepoolest siiani kogu selle projekti lummuses ja ääretult rõõmus ning õnnelik, et just sellesse perekonda sattusin! Suurimad tänud kõigile suurtele ja väikestele usalduse eest! Nii palju lusti ja nii palju enesetäiendust! 

Ning lõpetuseks... Kui sa ikka üldse ei tea, kuidas tänapäeval näiteks telefoniga kvaliteetset pilti saab teha. Siis julge küsida ja õppida oma lapselt... (ehe näide otse sündmuspaigalt).

/9gag/



Kommentaarid

Populaarsed postitused