Aga mis nendes kardinates siis nii väga kujundada on?


Täna teen väikese ajarännaku tagasi augustikuu algusesse. 
Mind ootas uhiuus armas 2-toaline korter Nõmme mändide vahel- ootusärev alles oma kodukujundamise loos. Eriliseks teeb kogu loo veel see, et erinevalt tavapärasest, osalesin käesolevas projektis üksnes disainerina, kes rääkis kaasa kardinate kujunduses, värvides ning materjalides. 

Aeg ajalt tuleb ikka ette, et minult küsitakse- mis nendes kardinates siis nii väga kujundada on? Pealtnäha nagu 4-kandiline "täristatud" servadega kangatükk? Eks Sul natuke nagu on ju õigus ka aga natuke nagu ikka pole. 
Tõepoolest, mõistlik on kardina servad alati ikka ära "täristada" ehk siis töödelda (kõlab juba natuke professionaalsemalt, eks?:) ) Lisaks sellele tasub hoolsalt läbi mõelda veel lugematu arv nüansse, mille peale esialgu võibolla ise ei tulegi aga alustame lihtsamatest:

Mis kõrgusele kardinad paigaldada (lakke või seinale)? 
Kui seinale, siis millisele kõrgusele? 
Kui palju peaksid kardinad akent katma mõlemalt poolt akent? 
Mida teha kui akna ees on näiteks "turskem" radiaator? 
Kardinad põrandale kukkuma või põrandast kõrgemale? 
Milline kangas pimendab, kui palju pimendab? 
Millise kangaga tagada maksimaalne valgus ja avarus ruumis? 
Kas ja kuidas sobitada mustreid? 
Millised värvid ja millistes kogustes? 
Kardinasiin või kardinapuu? 
Milline kardinapael (no see valge lint seal kardina pahupoole ülaservas, mis kokkuvõttes dikteerib kogu loo, millised su kardinad akna ees lõplikult välja hakkavad nägema)? 
jne jne...  

Kes on kunagi veidi tõsisemalt oma akendele otsa vaadanud, saab nüüd väga täpselt aru, millele nende küsimustega rihin ja kui lihtne on selle kõigega oma niigi tööst ülekoormatud peakene lühisesse ajada... 
Üks, mis on selge, mul pole mitte ühelegi nendest küsimustest otsest vastust. Vaid just see ongi see, millepärast tahan Sinu kodu alati oma silmaga üle vaadata ja ära kuulata Sinu vajadused, soovid ning ka harjumused(!). Luban, et just läbi sellise arutelu jõuamegi täpselt selle kodutundeni, mida oled igatsenud...


Täna potsatasid minu postkasti just needsamad Nõmme kodu pildid, mille kujundamisloos kaasa sain rääkida. Koos piltidega sain läbi kliendi sõnade kinnitust, et just kardinad on need, mis teevad kodu ikka väga palju hubasemaks:) 

ELUTUBA

Minu külaskäigu ajal valitsesid toas üksnes neutraaltoonid- hall, beež, valge, puit. Küll aga oli mul teada info, et neutraalidele on lisandumas ka veidi särtsakam tapeet. Seda arvesse võttes julgesin välja pakkuda oma vana tuttava matt-halli kardinasameti ja sinna juurde valge õhulise päevakardinakanga. Imeline kohtumine rohelise lambikupli ja lillemustrilise tapeediga :)















MAGAMISTUBA

Siin piirdusime vaid külgkardinatega. Ruumi koloriit jäi sarnaselt elutoaga taaskord halli, beeži, valge ja puidu juurde. Kolades ringi internetis ja jälgides sisekujundustrende, võtsin julguse olla JULGE ning pakkuda välja pastelsed heleroosad külgkardinad. On ju mõnus? - milleks sulle pleed kui võid end ka kardinate vahele kerra kerida :D Ja no need punased pihlakapärlid seal akna taga... 






Suured tänud veelkord usaldamast ning tänud ka super piltide eest! Ilusat nautimist! :)

Kommentaarid

Populaarsed postitused