Värviteraapia Hõbemetsas

Kas oled täheldanud teatavat positiivsemat meeleolu muutust eneses viimase nädala jooksul? Vähemalt mina tunnen nii! Need mõnusad valged pilvised tänavad, mis veel mõned aastad tagasi nii tavalised olid iga talve juures, on nüüd kui suur haruldus. Kas märkad, kuidas toimetab Sinuga suur kogus valget ja valgust? Kui päike üle nädalate enda pilvede tagant välja sirutab ning kõigele hallile ühtäkki värve jagab? Milline mõju on valgusel ja värvidel sinu meeleolule? Jah, just, värvi- ja valguse psühholoogia on see, millest räägin. Sellel on suur ja kandev roll meie igapäeva elus. Soovitan Sul võtta üks hetk ja teadvustada endale värvides ja valguses see koht, kus parasjagu viibid ja ka näiteks riietus, mida sel hetkel kannad... hele, tume, värviline, monokroomne, terav, pastelne? Proovi oma valikuid üheks päevaks näiteks vastandada ja vaatle, mis juhtub Sinu meeleoluga? ;)



Mul on palju olnud juhuseid, kus üsna konkreetse meelega klientidel on olnud kindel nägemus oma kodust kui turvalisest hall-valge-tamm kombinatsioonist. Ma olen alati nõus sellega ja toetan igaühe isikliku nägemust oma kodust! Siiski teades ja tunnetades veel natuke enamat, et värvid ei tähenda alati karnevali ja lihtsat libastumist, vaid pigem võimalust rõhutada veelgi enam oma ilusa kodu hubasust ja head stiilitaju, pakun välja mõned värvid või ka värvikombinatsioonid. Hea meel on tõdeda, et see tihti peale ka õnnestub :) Ning veelgi enam... rõõm on näha seda "värviemotsiooni" inimeste näos sel hetkel kui kardinad jõuavad akende ette. Ning just see ongi see, millest oma juttu alustasin... :)



Niisiis järjekordne näide usaldusest ja julgusest. Kus lisaks valgele, hallile ja beežile võib lisada veel peotäie värve ja juba tundubki, et kevad ei ole enam mägede taga. 


ELUTUBA

Siia tuppa sobitasin mererohelise külgkardina lähtuvalt diivani mündirohelisest toonist. Selleks õnnestus mul saada tervelt ühe ruutsentimeetri (!) suurune tükk planeeritava diivani kangast :D 
Ja kui võrratult need tulbid selle rohelusega veel harmoneeruvad, kas pole? Naised, kinkige endale rohkem lilli! Ja aitäh meestele, kes te seda nende eest teete! ;)







LASTETUBA

Väikesed inimesed, kes minuga alati värvidega sama meelt on! Siiski, kui värvid kõik üheskoos tsentrifuugi visata ehk lastetuppa, võib see kokku olla pigem väsitav. Seega, arvestades mänguasjanurga värvide üledoosi pole sugugi paha mõte jätta ruum tervikuna pigem neutraalseks. 
Ja no täpid on lihtsalt alati toredad! Nii tapeedis kui pom-pom paelana kardinates :)







KABINET

Alternatiiv värvidele võib alati olla ka näiteks muster või siin puhul mõned erilisemad detailid. Valge kardin kuldpruunide trippide ja hõbedaste nööpidega. 






MAGAMISTUBA

Selle toa kardinalahendus oli üks paras pähkel. 
Seesama vana jutt, et kui kardin kinnitada lakke mõjub ruum kõrgemana ja kui seinale, siis justkui poolitab... Aga kui šaht jookseb täpselt aknasse? Siis tuleb teha šahtile eraldi kardin :)
Ja milline lummav roosa, kas pole? Täiuslikus harmoonias halli sulelambi, ornamentikaga tapeeedi ja sametise voodikattega. 










Tunnen kuidas läbi selle projekti kevad juba jaanuaris minu põue puges. Suurimad tänud usaldamast ja oma koduilu jagamast! Minu suured kiidusõnad kogu kujunduses! :) 

Kommentaarid

Populaarsed postitused